Lumosec

︎︎︎ ontwerp van catalogus

Opdrachtgever: Lumosec
Jaar: 2020

www.lumosec.com

De vraagstelling vanuit Lumosec Lighting was om een catalogus te ontwerpen die opvalt in de markt en zeker architecten als doelgroep aanspreekt.

Lumosec Lighting verkoopt een wijde variëteit aan producten. Hierdoor verschillen zowel de soort datagegevens als het aangeleverde beeldmateriaal. Aan mij als grafisch ontwerper de taak om eenheid en structuur te brengen in de vorm van een catalogus. Daarnaast bevat de collectie om en nabij de 3000 producten. Een hele klus om de catalogus zo gestructureerd te krijgen dat het handig in gebruik is èn niet te overweldigend aanvoelt.


Structuur
Elke productlijn heeft een eigen titelpagina in de catalogus. Na de titelpagina volgt een overzichtspagina waarop alle armaturen binnen de lijn te zien zijn. Aan de rechterkant van elke pagina wordt door middel van een titel duidelijk welke productlijn de producten toebehoort. In deze structuur kon ik al het wisselende beeldmateriaal terug laten komen en tegelijkertijd toch eenheid bewaren. 

Van sommige productlijnen bestond er geen overzichtsfoto of renderafbeelding. Om dit op te lossen ben ik aan de slag gegaan met collages die de karakteristieken van elke lijn naar voren laten komen.

Tabellen met data zijn bewust zo clean mogelijk gehouden. Ik ontwierp een variabele tabel die zich aanpast aan de hoeveelheid datakolommen en -rijen. 
Typografie
In de typografie zijn grote contrasten op te merken. De titels staan heel wat groter dan informatie die minder belangrijk is. Hierdoor ontstaat er een evenwichtige hiërarchie en zijn producten gemakkelijk terug te vinden en te vergelijken. 

Cover
Als ontwerper wilde ik niet een logische cover maken, zoals bijvoorbeeld een armatuur op de cover. Er zijn armaturen genoeg te ontdekken in de catalogus ;-). Een monochrome en mysterieuze cover vond ik in dit geval beter passen. Een spel van licht en donker omdat dat toch de essentie is waar de producten van Lumosec om draaien.

De sterke aanwezigheid van het logo op de rug en cover, zet Lumosec neer als een krachtig en geloofwaardig merk.
SERVICES

ontwerp huisstijl
layout van brochure
boekontwerp
vormgeving catalogus
opmaak magazine
ontwerp online en offline campagnes

Benieuwd naar wat ik voor jouw project kan betekenen? Laten we kennismaken! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe we samen jouw ideeën tot leven kunnen brengen:

info@jedidjasamyn.com

© 2024 | Jedidja Samyn Ontwerpbureau | BE 0695 517 219 | ︎ ︎ 

Benieuwd naar wat ik voor jouw project kan betekenen? Laten we kennismaken! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe we samen jouw ideeën tot leven kunnen brengen:© 2024 | Jedidja Samyn Ontwerpbureau | BE 0695 517 219 | ︎ ︎